St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

måndag 30 september 2013

Radio och Pumpa!


Ja kära vänner, då har det fjärde programmet av RECEPTFRITT i P4 sänts och denna gången var det tema Pumpa!! Jättekul eftersom jag inte jobbat med det alls tidigare! 
Annica gjorde köttfärsfyllda paprikor med pumpa i fyllning och jag bidrog med en smarrig pumpapaj med marängtäcke. Jag har inte ens smakat pumpapaj tidigare men OJ vad GOTT det blev!!! Helt klart värd att göras och låta gästerna njuta av när det är skördefest. Receptet får ni så klart här!


Pumpapaj med marängtäcke
       Pajdeg:            
150 g smör
4 dl mjöl
½ dl florsocker
2 msk vatten
Låt smöret bli rumstempererat och blanda sedan snabbt ihop med de övriga ingredienserna. Degen skall inte bearbetas för mycket. Låt degen ligga i kyl i ca 30 minuter. Tag ut den och kavla den tunt på mjölat bord och lägg den över i en pajform. Det går även att lägga degen direkt i formen och sedan trycka ut den tills att den täcker hela formen upp till kanten. Se till så att den är så jämn som möjligt. Skär av överflödig deg från kanten. Förgrädda på 200 grader i ca 5-10 minuter.

Pumpapuré:
Ca 700 g pumpa, skalad och skuren i mindre bitar
2 ägg
1 citron
1 dl socker
½ dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
Koka pumpan tills den är mjuk. Häll av allt vatten och mixa den sedan med en mixerstav tills purén är helt slät. Rör i äggen, riv ner citronskal och pressa ner citronsaft. Häll i socker, vaniljsocker och potatismjöl och rör om. Värm upp blandningen och rör i ett par minuter.

Maräng:
3 äggvitor
2 dl florsocker
1 stänk citronsaft
Vispa äggvitorna tills de blir ett vitt fluffigt skum. Rör ner florsockret lite i taget och ha i citronsaften. Vispa marängen tills den blir fast.
Häll i pumpapurén i pajformen och grädda i ca 15-20 minter på 200 grader. Ta sedan ut pajen, låt den svalna och spritsa eller bred slutligen ut marängen på pajen. Grädda den i 200 grader tills marängen fått fin färg.
Låt pajen svalna och njut av den med en god kopp kaffe!

Vill du göra pajen i portionsformar? Då behöver du ca 8-10 mindre formar.
Smöra formarna (tex bruléformar) och tryck därefter ner en bit deg i varje form. Tryck ut degen så den täcker hela formen upp till kanten. Skär av överflödig deg med en kniv.
Häll i pumpapurén i varje form så att den nästan når upp till kanten. Grädda på 200 grader i ca 15-20 minuter.
Spritsa eller bred på marängen på toppen av varje form och grädda minipajerna på 200 grader tills marängen får fin färg. 

Om ni missat programmet men gärna vill höra det så hittar ni det HÄR!








Paprikor som ser ut som små minipumpor! Rolig idé nu i skördetider!


Annica i full gång med de tokgoda köttfärsfyllda paprikorna! 

Det tillagades paprikor både med och utan kött. Till höger den vegetariska fyllningen med pumpa, zucchini, lök, chili och lite annat smått och gott.













Glöm inte att ta tillvara på pumpakärnorna!!! Skölj av dem och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över chillipulver och salt. Rosta dem i ugnen i ca 20-25 minuter på 175 graders värme. Se till att de har torkat riktigt, är de fuktiga låter du dem stå inne en stund till annars blir de sega och håller inte lika länge!!






Ja pumpa kommer jag helt klart använda igen!




Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)