St Heaven Street

Välkomna till min blogg,

Det här är en blogg som finns till för att inspirera och sprida lite mer skönhet till världen- för det behövs! Här kan du följa det jag skapar i form av tårtor, cupcakes, macarons och mycket mer!! Bilderna tar jag för det mesta själv med min kära följeslagare Nikon D3100. Det kommer även synas lite inredning och självklart min andra hobby Scrapbooking! Här kommer jag dela med mig av inspiration, tricks, tips, recept samt en del av livets goda och jag hoppas du hittar något som just DU tycker om!

Jag hoppas att jag med den här bloggen kan inspirera och glädja just DIG!

Välkommen in i min värld av pyssel!

Caroline- St Heaven Street

torsdag 28 november 2013

Den totala njutningen- Saffransmacarons med glöggfyllning!


Ja kära vänner, nu börjar ju verkligen den där UNDERBARA månaden då man får pynta järnet, tända massor av vackra ljus samt njuta av god och värmande glögg med lussebullar. Visst är den härlig så säg?!
För att njuta lite extra av myset så var jag igår på en liten tjuvstart av adventsmyset. Och vart bättre än att njuta av det på stans vackraste inredningsbutik Topiary?
Det var så makalöst fint dekorerat att jag helst skulle vilja bosätta mig där. För finns det något jag verkligen älskar så är det pynt i alla dess former, vare sig det är på tårtor eller i hemmet!
Bilder från kvällen ser ni lite längre ner i detta inlägg.
Och ska man njuta av vackra saker att titta på så ska man banne mig njuta av godsaker att äta! Så igår blev det dessa galet goda saffransmacarons med glöggfyllning. De går liksom inte att låta bli då det är en toppenkombination! 

SaffransMacarons

120g äggvitor, uppdelat på 2x60
35g socker
150g finmald mandel (rivs i mandelkvarn)
150g florsocker
1 paket saffran

Sockerlag:
150g socker + 50g vatten

Blanda finmalen mandel och florsocker i en matberedare.
Dela upp 120g äggvita i två skålar, 60g i varje skål (sats 1&2).
Vispa 60g äggvita (sats 1) till ett mjukt skum och tillsätt sedan socker lite i taget och långsamt (medans du vispar) tills det blir en tjock maräng.
Under tiden koka upp vatten och socker till en sockerlag i en kastrull, tills sockerlagen mäter 118 grader. Mät med en godistermometer eller köttermometer. Håll koll på termometern när du gör detta för det går fort upp till 118 grader!

När sockerlagen har nått 118 grader så tillsätt den till den vispade äggvitan (sats 1) i en tunn stråle under tiden du vispar på låg hastighet och fortsätt sedan att vispa på medel- hög hastighet tills det svalnat helt och blivit en blank maräng (ca 10-15 minuter).

Blanda de återstående 60g äggvita (sats 2 som inte ska vispas alls!) med mandel/florsockerblandningen till en smet och vänd sedan FÖRSIKTIGT ner smeten i marängen. Rör inte om för mycket för då förstör du marängen! Häll i saffranet.
Använd en slickepott till detta moment. Om du vill färga smeten så kan du hälla i lite färg. Tänk på att allt du har i smeten som tex färg och essenser kan påverka marängen, så var försiktig med hur mycket du häller i. Jag tyckte det var bättre att hälla i essensen i fyllningen istället och det funkade alldeles utmärkt. Ska du färga smeten så kan jag rekommendera Squires Kitchens pastafärg.

Ok, nu har du blandat ihop hela smeten. Den ska inte vara för rinnig för då kommer den rinna ur tyllen när du ska spritsa. Fyll sedan en spritspåse försedd med en enkel rund tyll med blandningen och spritsa ut macarons i önskad storlek. Tänk på att de flyter ut lite på plåten. Om det bildas små toppar på macaronsen när du spritsat ut dem så slå plåten i bordet så brukar de försvinna.
Låt macaronsen vila på plåten i minst30 minuter innan du gräddar dem i 160 grader i ca 10-20 minuter (antal minuter beror helt på hur din egen ugn fungerar!!!).

Kontrollera om de är klara efter 10 minuter första gången. Kontrollera om macaronsen är färdiga genom att ta tag i toppen av en macaron och försöka lyfta den lite lätt från pappret. Den ska släppa lätt ifrån bakplåtspappret. Om de inte släpper så förlänger du tiden med två minuter i taget. Tänk på att varje ugn tar sin egen lilla tid på sig att baka klart så se till att hålla koll på vad som händer därinne (annars kan det lätt gå fel och det vill man INTE när man har lagt ner tid och möda på att få det bra).

Glöggsmörkräm
75 g smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 msk glögg

Blanda smör, florsocker och vaniljsocker. Låt det mixas tills det är en riktigt slät och fin smet. 
Häll i glöggen och rör ordentligt.
Är smeten för lös tar du i lite extra florsocker. Se till att smaka av mellan varven så krämen inte blir för söt utan smakar härligt av underbar glögg!

Spritsa på krämen på macaronsen och njut sedan av dem tillsammans med något värmande att dricka!






















Fler bilder från underbara Topiary kommer inom kort!!


Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping


2 kommentarer:

  1. Du bara sprutar ut julrecept ju..! ;) Allt ser så himla gott och fint ut! :D

    SvaraRadera
  2. Vilken spännande kombination! Jag har gjort saffransmakroner förut men aldrig något med glöggsmak. Det kanske får bli nästa projekt! Kram

    SvaraRadera

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)