tisdag 26 november 2013

Kladdkakecupcakes med vit chokladsmörkräm- en favorit!


Ja kära vänner, eftersom jag fått många frågor om detta recept så lägger jag nu ut det här så ni kommer åt det :).
Vansinnigt gott och något de allra flesta tycker om. Går dessutom snabbt att göra. Du kan även frysa både muffinsen och smörkrämen, dock var och en för sig. 
Smidigt att ha i frysen och ta upp om det kommer oväntat besök.
Vill du göra blommorna på bilden ovan så hittar du en steg-för-steg HÄR.

Kladdkakecupcakes med vit chokladsmörkräm
ca 12 st

2 ägg
110 g smör
2.5 dl socker
2 dl mjöl
4 msk kakao
1.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Ställ ugnen på 200 grader. 
Vispa ägg och socker tills det blir vitt och fluffigt. Smält smöret i en kastrull.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke. Blanda runt med en gaffel så att torrvarorna blir ordentligt blandade.
Blanda i de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda några varv.
Häll i smöret i smeten och blanda ytterligare.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i ca 10 minuter i mitten av ugnen.

Vit chokladsmörkräm

110 g smör, rumstempererat
150 g florsocker
90 g vit choklad
2 msk grädde

Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna. Vispa smör och florsocker pösigt. Tillsätt den avsvalnade chokladen och vispgrädden och vispa allt till en jämn smet. 
Spritsa eller bred den över muffinsen.

PS; du vet väl att Stheavenstreet finns även på Facebook? Där kan du ta del av härliga bilder, inspiration, tävlingar och annat kul. Sidan hittar du HÄR!

Caroline - http//:stheavenstreet.blogspot.com - bloggping

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad trevligt att du besöker min sida!! Varmt välkommen hit :)